Soustředění reprezentace v Doksech 8-12.4.2009

Tréninkové soustředění reprezentace – velikonoce 2009 Doksy
 
Tak jsme se po celé zimě zvedli ze židlí a jeli na soustředění reprezentace v Doksech. Z chebského oddílu se zúčastnili celkem čtyři zástupci - Sysel, Smíšek, Smrček a Mia jako končící šéftrenér reprezentace.
            Hned po příjezdu jsme byli uvítáni několika kočkami a psem Mášou, která by mohla hrát závodně psí fotbal. Po příjezdu všech jsme se byli se Syslem a Miou proklusnout. Večer měl proslov nový šéftrenér Jozef Šimeček ze Slovenska.
Ve čtvrtek po snídani nás čekal závod 3,5 MHz. Na stratu a pak během závodu jsme museli dělat zákresy kontrol. Les byl suchý a hodně zarostlý, zato ale nebyli žádné kopce kromě jednoho. Odpoledne jsme šli na orienťácký trénink běhat scorelauf do velmi skalnatého lesa. Nebylo to ani tak těžké, zato do kopce a ve skalách jsme lezli pořád. Po úspěšném doběhnutí všech jsme šli běhat ještě hvězdice na minutové relace v obou pásmech. Celý den bylo horko, suché a ani mráček se neukázal. Po večeři jsme si hráli s Mášou a míčem, někteří si četli a někteří se učili. V deset hodin šli všichni spát. Ovšem ne všichni večerku dodrželi.
Třetí den jsme ráno jeli na mapu Borný a běželi jsme dvoumetr opět se zákresy kontrol na startu i během závodu. Mapa byla mírně kopcovitá a z velké části do ní zasahovalo Máchovo jezero a jeho přítok byl po celé mapě, proto byla jedna kontrola postavena vedle lávky aby někdo řeku nepřeplaval. Podle šéftrenéra byl start umístěn tak, aby nám zákresy skutečně vyšly. Většina však zjistila, že se asi přeřekl. Před námi stál malý kopeček a pod ním byla kontrola pro muže. Zákresy nikomu nevyšly.
Odpoledne jsme jeli opět na závod na dvoumetru. Star byl na okraji mapy a uprostřed mapy byl kopec, kde byla společná kontrola pro muže i ženy. Cestou na tuto kontrolu mi při běhu do kopce začala téci krev z nosu, dolezl jsem k obsluze a požadoval kapesník. Poté co ho po asi 2 minutách Jára vytáhl z batohu, jsem se s kapesníkem přitisknutým na nose vydal z kopce dolů a ještě na 2 kontroly.Večer jsme se dívali někteří na hokej, někteří jeli do bazénu a my co jsme zůstali, jsme šli na masáž za masérem Kubou.
V sobotu jsme ráno jeli na orienťáky, kde jsme běželi trať T6 (trénink 6 km). Mapa byla kopcovitá a hodně kamenitá. Zdálo se mi že bylo víc luk než lesa. Nejdelší přeběh mezi kontrolami byl asi 2 km vzdušnou čarou. Některým se dařilo a některým ne. Odpoledne se šlo opět na hvězdice. Bylo hrozné horko a proto asi všichni byli tak rychlí aby se šli schovat před slunkem. Jelikož jsme na orienťáku byli tak dlouho, tak už jsme nic jiného nestihli.
Poslední den (neděle) se běžela osmdesátka. Pro juniory bylo těžké rozhodnout pořadí, většina z nás běžela špatně a tak nás čekal přeběh 3 km. Po doběhnutí jsme šli na oběd, balit a loučit se. Celkové hodnocení soustředění - hodně naběháno, moc horko, ale po zimě zase setkání s kamarády a sranda. S pozdravem všem SMRČEK.
    
Sysel                                Smíšek                                   Smrček
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //