Slovak Open 2024 - Prievidza 18-21.7.2024

Slovak Open 2024 - Prievidza/Bojnice 18-21.7.2024

V polovině července se uskutečnily na Slovensku mezinárodní závody v ROB, a to 2x klasika, sprint a foxoring, přičemž poslední dva jmenované závody byly rovněž Mistrovstvím Slovenska.

Chebská výprava čítala 6 členů - Žanda, Ája a Kiki (startující v W19), Žán (M19), Dandroid (M21) a Mirek (M60). Cestou jsme přibírali ještě Simonu z ASP a Emu z GAP.

Ve čtvrtek 18.7.2024 se jelo rovnou na start sprintu nad Kamenec pod Vrátnikom. Stavitel v horském terénu postavil poměrně dlouhou trať, kdy první kolo bylo na plochém hřbetu, poté následovala divácká kontrola v údolí u cílové arény, odkud se dlouhým koridorem vyráželo do kamenitého svažitého prostoru. Doběh byl přes maják a horský potok do cílového koridoru, takže se namočili i ti, kteří předtím bystřinu přeskákali po kamenech. Po závodu jsme se přesunuli do Prievidzi do penzionu Orion.

Výsledky ZDE : 1.místo Žán a Žanda, 3.místo Ája

 

V pátek byl na programu dvoumetr, kam jsme odjížděli pořadateským autobusem. Závodní prostor nebyl nijak kopcovatý, ale uprostřed se vinul potok a hlavně to bylo velké množství zářezů, velkých kup a kupek - prostě na mapě bylo hodně hnědých kudrlinek. Přesto byly signály relativně dobré, slušně to měřilo a dalo se i dobře zakreslit.

Výsledky ZDE : 1.místo Žanda, 2.místo Ája, 3.místo Kiki a Žán

Třetí závodní den (sobota) jsme vyrazili nad Bojnice do větších kopců. Někteří již prostor znali, protože na stejné mapě se přede 2 lety běžel Martinský pohár. Jeden dlouhý koridor a značné převýšení závodníky na začátku trochu zpomalilo, ale jinak to byl celkem rychlý závod, protože téměř polovinu trati se klesalo.

Výsledky ZDE : 1.místo Ája, 2.místo Žán

Na poslední nedělní závod před 600 km dalekou cestu domů jsme se vrátili na stejnou louku z prvního závodu, tedy nad Kamenec pod Vtáčnikom, kde se odehrával foxoring. Již výběr místa dával tušit, že to bude tak trochu horský závod, což se zcela vyplnilo zejména v jeho první polovině. Kamenitý podklad, popadané sromy a prudké svahy vyžadovaly spíše opatrnou chůzi než rychlý běh. Ale v druhé polovině se již daly využít cesty a stejně jako na osmdesátce se pak spíše klesalo až do cílového koridoru přes horskou bystřinu.

Výsledky ZDE: 1.místo Žán, 2.místo Žanda, 3.místo Ája

V celkovém pořadí obsadili Žanda a Žán první místo, Ája byla druhá.

Foto nějaké:

  

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //