Mistrovství ČR - klasika - Jedovnice 14-16.10.2022

Mistrovství ČR na klasických tratích 144 MHz a 3,5 MHz - 14-16.10.2022 - Jedovnice

V náhradním termínu (původně 3.víkend v září) se konalo Mistrovství ČR na klasice, které pořádal bílovický Radiosport. Po letech jsme se opět sešli v kempu Olšovec, na břehu stejnojmenného rybníka v Jedovnicích v Moravském krasu. Chebská účast byla o něco slabší než v předchozím týdnu v Písku na PP, nicméně výsledky jsou více než uspokojivé.

V sobotu se běžel závod v pásmu 80 m na mapě Pod Hádkem. Stavitel si dal zjevně práci se stavbou tratí pro juniorské a seniorské kategorie, u veteránských to bylo asi tak, aby to nějak vyšlo.Překvapivé bylo zejména umístění kontrol 3,4 a 5 do malého kousku lesa na okraji mapy nad cílem. Vítězství vybojovali Ája (D16), Žán (M16), Jarda (M70), druhá byla Sysel (D35), třetí Žanda (D14), Tereza (D35), Pepa (M60).

ZDE mapa závodu v pásmu 80 m - všechny kontroly

mapa (veteráni + žáci)

V neděli se závodilo nad Olšovcem na mapě Lipový žlíbek. Tentokrát byla trať více rozprostřená do prostoru. Obecně lze říci, že dvoumetr měřil, ale když jste ve špatný čas na špatném místě ..... Důležité bylo držet výšku a vyhodnocovat každou relaci směr a sílu signálu, toto vše přenést do mapy a určit, kde se kontrola bude zřejmě nacházet. Druhou zlatou si odnesla Ája (D16) a Jarda (M70), stříbro získali Bára (D16), Sysel (D35), Tereza (D45), Mirek (M60), pro bronz si došli Žanda (D14), Alena (D65) a Matěj (M40).

ZDE mapa závodu v pásmu 2 m - všechny kontroly

mapa (veteráni + žáci)

ZDE kompletní výsledková listina

 

- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //