Nominační soustředění ŽDR 19-22.5.2011

Nominační soustředění ŽDR v Žírovicích. Pro některé pohoda, pro jiné katastrofa.
 
            Nominační závody na MEŽD 2011, které se letos koná v Primorsku na pobřeží Černého moře, se odehrávaly v nejzápadnější části republiky v ašském výběžku na mapách Kozina a Mokřiny. Obtížnost již tak dosti těžkého podmáčeného terénu byla umocněna množstvím spadaných stromů po letošní zimě.
            Pro závodníky byly připraveny 4 nominační závody, dva v pásmu 3,5 MHz a dva v pásmu 144 MHz. Mirek se snažil postavit pokaždé jiný typ závodu, možná se mu to i povedlo. V pátek se na mapě Mokřiny běžel dvoumetr, start byl uprostřed jižního okraje mapy, cíl potom na jihozápadním okraji, kontroly víceméně do oblouku. Sobotní dopolední osmdesátka na mapě Kozina se naopak běžela zleva doprava, přičemž start i cíl byly poměrně blízko sebe, kontroly naopak daleko od sebe. Odpolední dvoumetr na téže mapě se trochu zpozdil kvůli bouřce. Tentokrát to byla postupka z jihu na sever. Poslední závod, nedělní osmdesátka na mapě Mokřiny, se běžel ze západní strany mapy na jižní okraj s přeběhem uprostřed. Všechny kategorie hledaly vždy po 4 kontrolách, pouze kluci v M16 měli první dva závody plný počet, tedy pět kontrol.
            A jak si kdo vedl? To je vidět z výsledků, ale nutno říci, že jsou velké výkyvy ve výkonech závodníků v kategoriích M14 a D14. Výsledky i mapy najdete v samostatném souboru.
 
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //