Krajský přebor na klasice - Aš 14.5.2011

Trápení u Halštrova, aneb jak nás bikeři vyhnali pod kopec.
 
            „Nebudeme přece pořád běhat kolem Frantovek nebo Chebu, je třeba oprášit staré mapy a vyrazit někam dál. Třeba na chatu do Aše“ uvažoval Mirek a naplánoval krajský přebor na klasice na 22 let starou mapu Háj. V sobotu odběhneme závody, upečeme buřty, pokud někdo bude chtít, tak můžeme i přespat do neděle. Plány jsou jedna věc, realita druhá. Při příjezdu k ašskému hřbitovu nás staví městská policie, že nahoru nemůžeme, neb se na kopci koná Mistrovství ČR v MTB (nebo závod Českého poháru). Po domluvě s hlavním pořadatelem těchto cyklistických závodů se odsouváme na druhou stranu mapy k Halštrovské přehradě a trochu improvizujeme. Je jasné, že buřty nebudou, z přespání pro malý počet zájemců už stejně sešlo.
            Začínáme osmdesátkou, závodníci musí vyběhnout hned po startu poměrně příkré stoupání, za nímž už svah není tak prudký. Žákovské kategorie mají všechny kontroly na jedné straně potoka, starší si musí pro čtyřku vyběhnout nad přehradní jezero. Časy vítězů odpovídají předpokladům, jen starší páni se blíží k časovému limitu. V kategorii MD14 se na prvních třech místech umístily holky a strčily si hošany do kapsy.
            Dvoumetr je trochu jiné kafe, když se začíná v údolí a za zády je výrazný protisvah. A pokud se na pásmu objeví ještě nějaký radioamatér, může být na neštěstí zaděláno. Přestože kontrolu č. 1 hledaly nejmenší děti a neměly s ní žádný zásadní problém, někteří nebyli schopni zaměřit a najít víc než právě jen jednu kontrolu, a to ještě úplně jinou. Časy vítězů se výrazně prodloužily a v naší oblíbené kategorii MD14 měli pouze dva závodníci plný počet kontrol. Inu, je třeba trochu zapojit mozkové závitky a pořádně zaměřovat.
            Vítězové jednotlivých závodů obdrželi diplom a sladkou odměnu, ti, kteří vyhráli dvojboj (součet osmdesátky a dvoumetru se radovali z medailí).
 
Výsledky jsou zde ve formátu pdf
Mapy s tratěmi:
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //