1. tréninkové soustředění ŽDR - Horní Jelení 17-20.3.2011

Soustředění ŽDR v Horním Jelení u Holic? ZIMA, ZIMA, ZIMA !!!
(no pravda, bylo poněkud chladněji)
 
            První letošní soustředění žákovské a dorostenecké reprezentace proběhlo třetí víkend v březnu v Horním Jelení u Holic. Soustředění bylo společné s juniorskou a seniorskou reprezentací, ti ho ale měli již od předchozí neděle. Někteří z dorostenců a žáků se zúčastnili celé akce, takže na začátku našeho soustředění byli docela mrtví (O´Neill, Vašek ...). Počasí bylo poměrně dobré v tom, že NEPRŠELO, ale na druhou stranu předpověď počasí hlásila, že bude nejchladnější víkend a v nížinách bude padat sníh, takže SNĚŽILO. Průměrná teplota byla +3°C (možná o něco více, ale teploměr jsme neměli u sebe).
            Páteční trénink začínal krosem pro ty, kteří ho neběželi (v předchozích dnech), potom následovaly hvězdice na dvoumetru na 30 sec relace. Poté si většina střihli ještě sprint na osmdesátce. Odpolední trénink byl opět na dvoumetru, kdy byla první náběhová kontrola a poslední doběhová kontrola povinná, ostatní tři byly podle uvážení. Žáci měli za sebou ocásek, tedy běželi s nimi junioři a senioři a kontrolovali je. Závod byl pro všechny náročný, protože začalo sněžit a teplota klesla k bodu mrazu. Večer pak dvojice předstoupily před ostatní a doprovod sděloval, jakých chyb se mladší běžci dopustili. Např. Kubal na Metru ocenil, že umí spoustu sprostých slov, z nichž některá ani neznal.
            Sobotní dopoledne bylo věnováno osmdesátce. Jednoduchá trať měla prověřit logické uvažování a volbu trati po zaměření všech kontrol. Přesto se našli tací, kteří si trať proběhali křížem krážem. A nelze to svádět jen na zimu, byť byly asi 4 °C. Po obědě se značně oteplilo a tak jsme vyrazili na druhou mapu na dvoumetr (toho není nikdy dost). Opět jednoduchá trať do kruhu byla postavena za účelem rychlých postupů mezi kontrolami a jednoznačné určení pořadí. Excelovala opět Metro, která si přehodila prvky a přes 90 minut bloudila v lese.
            Neděle již byla pohodová a místo běhání jsme se učili kreslit průsečíky a dohledávat kontroly po skončení relace na azimuty. Téměř nikdo nenašel všechny kontroly mimo relaci a alespoň na jednu si musel počkat na další relaci.
            Příští soustředění je na Mácháči o velikonocích. Vezměte si plavky, tentokrát se budeme koupat...
 
Výsledky a mapy jsou zde ve formátu .pdf
  
- - / - - - / . // - - / - - - / . //   - - / - - - / .. // - - / - - - / .. //   - - / - - - / ... // - - / - - - / ... //   - - / - - - / .... // - - / - - - / .... //   - - / - - - / ..... // - - / - - - / ..... //